8. Cicižur – športna prireditev vrtcev pri osnovnih šolah

V četrtek, 17.5.2018 smo se v telovadnici OŠ Sečovlje zbrali predšolski otroci vrtca Ankaran, Šmarje, Dekani, Rižana, Gračišče, Marezige, Sveti Peter in Sečovlje.

Obeležili smo 8. športno prireditev CICIŽUR, ki sva jo vodili vzgojiteljici Nataša  in Tanja s pomočjo osmih devetošolcev;  Anamarijo, Hajdi, Laro, Nino, Janom, Adrijanom, Izakom in Teom.

Prireditev je bila predvidena na atletskem igrišču, vendar je bila zaradi slabega vremena organizirana v šolski telovadnici. Kljub velikemu številu otrok in vzgojiteljev (bilo nas je okoli 200), je prireditev potekala brez težav.  Devetošolci  so vse  udeležence  z demonstracijo vaj in plesa  najprej dobro ogreli. Nato pa smo otroke in vzgojitelje  razdelili v osem skupin. Na vsaki  od osmih postaj  so otroci izvajali različne gibalne aktivnosti.  Vleka vrvi, ciljanje tarče s »puščicami«, kotaljenje po blazinah, tek mimo ovir, plezanje po ripstolu  in vlečenje po gredi,  tekmovanje v  vlečenju »tovora« na preprogah,podajanje žog v koloni pod nogami in nad glavo, tekmovanje v obešanju perila (kosi blaga). Tekmovalci so se ob pisku piščalke menjavali po postajah. Bili so zelooooo pridni.

Po končani prireditvi smo se vsi skupaj okrepčali v šolski jedilnici, se poslovili in se vrnili z avtobusi oz. peš v svoje vrtce.

Zapisala: Tanja Mozgan Imperl

(Ogledano skupaj: 246, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...