Nagradni izlet za ZLATE BRALCE

V petek, 1. 6., je 6 devetošolcev dan preživelo drugače od ostalih. Vsa leta šolanja so aktivno sodelovali v bralni znački, zato jih je Društvo Bralna značka – ZPMS nagradila z izletom v Ljubljano. Tam smo se udeležili prireditve, ki jo je vodil Boštjan Gorenc – Pižama. Gostil je zanimive goste: ilustratorja Damijana Stepančiča, Andreja Rozmana Rozo in Anjo Štefan, za glasbene vložke pa sta poskrbela Boštjan Gombač in Janez Dovč. Zlate bralce iz cele Slovenije so nagovorili tudi minister za kulturo Anton Peršak, predsednica Društva Bralna značka Dragica Haramija in Tomaž Jontes, prestavnik Telekoma, ki je glavni pokrovitelj Bralne značke.

Društvo prijateljev mladih Piran je poskrbelo, da smo po prireditvi z zlatimi bralci iz Pirana in Lucije šli še na izdatno kosilo in si ogledali Muzej iluzij.

Društvo Bralna značka vsako leto zlate bralce nagradi tudi s knjižno nagrado. Tokrat so jim namenili knjigo Srečka Kosovela BARŽ≡KONS, ki jo je ilustriral Damijan Stepančič.

Društvu Bralna značka in Društvu mladih Piran se lepo zahvaljujem za prijetno preživet dan. Mladim zlatim bralcem pa želim, da bi jim branje (p)ostalo navada.

Knjižničarka Marja Filipčič Mulič

(Ogledano skupaj: 499, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...