Zahvala za pomoč pri nabavi računalnikov učencem OŠ Sečovlje

Lahko bi rekli, da nas je spomladi izobraževanje na daljavo ujelo nepripravljeno. Izobraževanja smo se sicer lotili po naših najboljših močeh, a prostora za izboljšavo je še ostalo. Ko smo jeseni zopet sedli v šolske klopi, smo se nekoliko negotovi že začeli pripravljati na morebitno izobraževanje na daljavo.

Zavedamo se, da vsi učenci doma nimajo idealnih pogojev za učenje, kaj šele primernih pogojev za izobraževanje na daljavo, kar še bolj poglablja neenakosti med učenci. V prvi vrsti je za tovrstno izobraževanje potrebna primerna oprema in to je seveda računalnik.

Na Osnovni šoli Sečovlje je za računalnike zaprosilo 44 učencev. Dvanajst (12) računalnikov je za izposojo priskrbela šola. Ostale računalnike so učenci dobili s pomočjo donatorjev. Zato bi se ob tej priložnosti radi iskreno zahvalili vsem našim donatorjem, ki so poskrbeli, da se bodo lahko naši učenci nemoteno izobraževali tudi doma.

Iskrena zahvala gre Janiju Turku, ki je v okviru društva DUH ČASA, priskrbel 17 računalnikov in jih podaril našim učencem v trajno last. Zahvala gre tudi Rdečemu Križu Piran, ki je s pomočjo občine Piran sedmim (7) učencem podaril nove prenosne računalnike, prav tako v trajno last.

V tem tednu nestrpno čakamo še nekaj računalnikov, ki jih bomo posodili učencem za nemoteno delo. V večini gre za družine, v katerih je več šoloobveznih otrok in za nemoteno šolsko delo potrebujejo več računalnikov. Ravno zaradi tovrstne specifike smo na šoli prilagodili tudi način izobraževanja na daljavo, tudi z vnaprej pripravljenimi video-razlagami učiteljev, kar pomeni, da lahko učenci dostopajo do razlag ob različnih urah.

Izobraževanje na daljavo nas je postavilo pred dejstvo, da si moramo med seboj pomagati in se podpirati. To so težki časi za vse nas, vendar s skupnimi močmi nam bo uspelo! Zato še enkrat iskrena hvala donatorjem, ki so poskrbeli za naše učence.

Mirela Flego, ravnateljica

(Ogledano skupaj: 279, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...