Teden otroka

TEDEN OTROKA

5. 10. 2015 – 9. 10. 2015

to

 

Letošnja tema:

NEKAJ TI MORAM POVEDATI

Komuniciranje omogoča prenašanje sporočil z izgovorjeno, napisano besedo, govorico telesa, likovno ali glasbeno govorico ter na druge načine. Dobro komuniciranje med ljudmi je pomembno v vseh življenjskih obdobjih, učimo pa se ga že zelo zgodaj. Spodbudno okolje že v predšolskem obdobju prispeva k otrokovemu razvoju sporočanja, sporazumevanja, razpravljanja, posvetovanja in izmenjave vsakovrstnih informacij. Omogočimo otrokom, da bodo brez bojazni sporočali svoje potrebe, želje, interese, pričakovanja, upanja, strahove, tesnobe, stiske in tudi zadovoljstvo, ugodje, veselje in hrepenenja.

V letošnjem letu smo ob TEDNU OTROKA pripravili različne dejavnosti in še dodatno popestrili dneve v vrtcu. Veliko smo se igrali in zabavali.

Kaj smo počeli v vrtcu Sečovlje:
Po vseh skupinah smo organizirali jesenske umetniško-ustvarjalne delavnice, kjer so otroci ustvarjali sovice iz naravnega materiala, plesno so se izražali ob glasbi in petju. Gibalno dopoldne smo pripravili in izvedli po igralnicah in v skupnem prostoru. Otroci so z našo pomočjo pripravili jesensko tržnico in se igrali. Vzgojiteljice pa smo jih presenetile s palačinkami. Najstarejša skupina je vsem zaigrala gledališko igrico.

Kaj se je dogajalo v Svetem Petru:
Obiskali so nas prostovoljni gasilci iz Novi vasi in nam predstavili delo gasilca. Prišli so tudi psi vodniki. Tudi mi smo pripravili jesensko tržnico in se igrali prodajo in nakupovanja sadja ali zelenjave. Obiskala nas je tetka jesen in skupaj smo si ogledali lutkovno igrico Zvonček. Organizirali smo skupinski pohod v našo okolico.

teden-otroka1

 trznicateden-otroka5teden-otroka4teden-otroka3teden-otroka2

(Ogledano skupaj: 152, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...