Kulturni dan za učence 7. – 9. razreda

V petek, 6. 10. 2017, sta nas obiskala veterana vojne za Slovenijo, g. Viler in g. Čuček. Učencem sta predstavila dogajanje pred več kot 26 leti, ko je nastajala in nastala samostojna Republika Slovenija.

V naslednjem tednu bo na naši šoli na ogled razstava o osamosvojitvi Slovenije, ki jo bodo v ponedeljek, 9. 10., postavili kustosi iz muzeja vojaške zgodovine v Pivki.

Drugi del kulturnega dne pa je bil namenjen obeleženju meseca požarne varnosti. V gasilskem domu so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sečovlje učencem predstavili svoje delo, vozila, opremo in oblačila. Najpogumnejši učenci so se lahko povzpeli na gasilsko vozilo, preizkusili pa so se tudi v gašenju ognja z gasilnim aparatom in z vodo.

Zapisala: Bojana Morato

 

Na šolo sta v petek, 6. 10. 2017, prišla dva gospoda, nekdanja pripadnika slovenske vojske ter nam dve šolski uri predavala o osamosvojitvi Slovenije, naših dedkih in očetih v vojski. Razložila sta nam pojme in kratice. Omenila sta tudi slovenske praznike in njihov pomen. Ogledali smo si posnetke iz leta 1991. Lepo smo se poslovili od njiju in ju obdarili.

Potem smo se podali proti gasilskemu domu, kjer smo se preizkusili kot gasilci. Gasilci so nam predstavili gasilsko opremo in oblačila. Okrog 12.50 smo se pa vrnili na šolo.

devetošolec Patrik Pavlič

(Ogledano skupaj: 73, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...