Šola v naravi za učence 6. razreda

Učenci 6. a in 6. b razreda OŠ Sečovlje so danes, 20. decembra srečno prispeli v CŠOD Planica, kjer bodo v prijetnem okolju izvajali program alpskega smučanja in druge oblike dela. Domov se vrnejo v petek, 24. decembra okoli 16. ure.
Prijetno smuko jim želimo.
1. dan
Na poti smo se ustavili v Mojstrani, kjer smo obiskali Planinski muzej. Spoznali smo zgodovino planinstva na Slovenskem in občudovali lepote Slovenije. Zelo zanimiv je bil interaktivni ogled muzeja, ko smo reševali izzive in si prislužili planinske žige.
V času kosila smo prispeli v naš dom v Planici, kjer smo se udobno namestili in se okrepčali. Preizkusili smo opremo in se tudi že postavili na smučke. Poučili smo so o pravilih ravnanja na smučiščih. Po večerji je sledil nočni pohod, opazovanje zvezd in lune. V pričakovanju novega dne smo utrujeni zaspali.
2. dan
Po zajtrku smo se odpravili na smučišče v Kranjsko Goro, kjer smo smučali do kosila. Popoldne smo se odpravili v dolino Tamar. Ker smo s seboj vlekli sanke, pot sploh ni bila naporna. Pred kočo v Tamarju smo se okrepčali s kakavom in štrudljem ter šviiiiiiiiiist zdrveli nazaj do Planice.
Večer preživljamo ob družabnih igrah.
Otroci se dobro počutijo, so zadovoljni, veseli, razigrani in čisto malo utrujeni 🙂
3. dan
V dopoldanskem času smo spet veselo smučali. Učenci že vidijo svoj napredek, zato se jim na obraz nariše velik nasmeh zadovoljstva.
Popoldne smo spoznavali nov zimski šport in sicer tek na smučeh. Spoznali smo opremo in različne tehnike teka na smučeh. Vse skupaj pa smo seveda tudi praktično preizkusili na tekaški progi.
Zvečer se nam obeta spremljanje Državnega prvenstva v smučarskih skokih – v živo.
Prav zares smo del ekipne tekme spremljali v živo na snežnem stadionu in ne boste verjeli. Dobili smo podpis Petra Prevca in drugih skakalcev, jeeeeee!!!
4. dan
Dopoldne smo na smučarskih strminah opravili še zadnji trening pred jutrišnjo tekmo. Vsi smo pripravljeni, da zavijugamo med vratci in že komaj čakamo.
Po kosilu smo si ogledali Nordijski center z vetrovnikom, razgledno ploščadjo in podzemno garažo, kjer zagotavljajo zimske razmere za tek na smučeh tudi v obdobju, ko zunaj ni snega. S kratkim sprehodom po Planici in ogledom vseh skakalnic in letalnice smo podrobneje spoznali smučarske skoke in polete, njihovo zgodovino v Planici in druge zanimivosti povezane s tem.
Pripravljamo se na družaben zaključni večer z mini discom…
(Ogledano skupaj: 1.252, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...