Previdno v prometu

Previdno v prometu – pločnike, ulice in šolske poti znova zasedli naši najmlajši

V četrtek, 1. septembra, se je začelo novo šolsko leto. V šolske klopi se znova vračajo naši najmlajši, otroci, ki kot najbolj ranljiva skupina udeležencev v cestnem prometu še ne poznajo vseh nevarnosti in pasti, ki nanje prežijo v prometu.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Piran poziva vse udeležence v cestnem prometu, da v bližini šol, vrtcev in knjižnic dosledno spoštujejo pravila cestnega prometa, prilagodijo hitrost in način vožnje, predvsem pa upoštevajo navodila občinskih redarjev in policistov, ki bodo v prihodnjih dneh skrbeli za varnost naših otrok in izvajali poostreni nadzor nad prometom.

Poleg občinskih redarjev in policistov, ki vedno radi sodelujejo pri vseh aktivnostih za izboljšanje varnosti naših najmlajših, bodo za varnost otrok, predvsem pri prečkanju cestišča na prehodih za pešce v neposredni bližini osnovnih šol, skrbeli tudi prostovoljci iz društva Faros in prostovoljni gasilci, ki že vrsto let z veseljem pomagajo pri akcijah ob prvem šolskem dnevu. »V sodelovanju z AMD Pinko Tomažič Strunjan in Avto moto zvezo Slovenije – AMZS nas bosta v četrtek, 1. septembra, obiskala tudi Anja in Zdravko, maskoti AMZS. Prvošolčke bosta pospremila med šolske klopi, voznike in druge udeležence v cestnem prometu pa opozarjala, da je treba prometno varnost za najbolj ranljive udeležence v cestnem prometu zagotavljati 365 dni v letu, ne zgolj prve dni septembra,« je povedal Rok Humar, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Piran.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Piran bi se rad ob tej priložnosti zahvalil vsem policistom PP Piran, občinskim redarjem in prostovoljcem za pomoč pri zagotavljanju varnih šolskih poti, staršem zaželel varno in mirno pot v prometu, prvošolčkom in drugim učencem pa veliko veselja in uspehov pri učenju.

S spoštovanjem,

Slavica Tucakov

(Ogledano skupaj: 145, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...