Čarobni december v vrtcu Sečovlje

Letošnji december, prav tako, kot lanski ni hotel biti zimsko obarvan. Temperature so bile podobne spomladanskim in ne zimskim. Sami smo poskrbeli za zimsko vzdušje z dekoracijo hodnika, garderobe ter naših igralnic.
Težko smo pričakovali obisk babice Zime, da prežene tople jesenske dni in nam končno prinese hladno, mogoče celo zasneženo zimsko idilo. Ogledali smo si lutkovno predstavo »Kako so prihajale živalice k babici Zimi po toplo obleko«. Za obisk smo se ji zahvalili tako, da smo ji zapeli pesmice in zraven zaplesali. Dejavnosti smo prilagodili glede na starost otrok. Ogledali smo si lutkovni predstavi »gospa Snežna« in » Ne moreš zaspati, Mali medo«.
Pričarali smo si pravljično dopoldne, kjer smo ob soju svečk poslušali pripovedovanje pravljic, imeli smo medskupinske igralne urice in kino dan. Ogledali smo si risanko s praznično vsebino.
Mesec december, je mesec, ko si privoščimo veliko dobrot. Pekli smo različne piškote, s katerimi smo se posladkali na večernem pohodu s čarobnimi lučkami v Sv. Petru. Ob zaključku pohoda, smo se ogreli s toplim čajem.
V teh čarobnih dneh smo zelo neučakani čakali obisk dedka Mraza, ki nas je razveselil z lutkovno predstavo »Vrtec za živali«. Pogumni otroci so mu tudi zapeli pesmico in za nagrado dobili bonbonček. S seboj je prinesel velik koš daril, ki so nas čakala pod smrekicami v igralnicah. Z velikim veseljem smo jih odvili in se z novimi igračami igrali.
Veseli december ne bi bil vesel brez prepevanja in rajanja ob zvokih praznične glasbe. Najmlajši so si priredili mini zabavo kar v igralnici, starejši pa v večnamenskem prostoru. Pohvalili bi naše pridne kuharice in kuharja, ki so se tudi letos izkazali z odličnim slovesnim kosilom. Z otroškim šampanjcem smo nazdravili za zaključek starega leta.

imagevrtec1 imagevrtec2 imagevrtec3 imagevrtec4

(Ogledano skupaj: 494, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...