Tehniški dan z Emilijo Pavlič

V petek, 21.04.2017, smo imeli vsi učenci od 1. do 3. razreda OŠ Sečovlje, s podružnico šolo iz Sv.Petra, tehniški dan »Ekološka prehrana«. Medse smo povabili gospo Emilijo Pavlič, znano kuharico in avtorico več odličnih kuharskih knjig, ki se je z veseljem odzvala na naše vabilo. Želeli smo namreč, da bi učenci iz prve roke lahko slišali kaj več o sami ekološki prehrani in pripravi le te. Ga. Emilija je otroke seznanila s pomembnostjo uživanja tovrstne hrane na otrokom razumljiv in zanimiv način. Učila jih je priprave že pozabljenih istrskih jedi. Konkretno jim je pokazala, kako se dela kruh, pince, bobole, ptičke… Pripravila je tudi kuhan kruh; posebnost, ki je mnogi otroci niso poznali. Učenci so se preizkusili v pripravi kruha, ki so ga kasneje, ob kosilu, tudi lahko pojedli. Trli so orehe, mandlje, sejali moko in si zapomnili Emilijine besede: »Je treba jest fežu, biži inu fažolete za možgančke!«

Mateja Car

(Ogledano od 1.4.2019: 45 x, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...