Strokovna ekskurzija na Kras

 

V soboto, 22.5.2019 smo se vzgojiteljice vrtca Sečovlje in ravnateljica Mirela Flego, odpravile na strokovno ekskurzijo na Kras, kjer leži mirna vasica Povirje. Tam stoji idilična kmetija Renčelj, ki se ukvarja s pridobivanjem eteričnih olj s parno destilacijo in izvlečkov. Proizvajajo naravno kozmetiko iz sivke.

Na kmetiji Renčelj so nas prijazno sprejeli in pogostili s kavico in sivkinimi piškoti. Popeljali so nas do nasadov sivke, kjer te pogled in vonj nanje povsem pomiri. Lastnik nam je predstavil delovanje kmetije in njihove izdelke, ki smo jih tudi poskusile. Okušale smo odličen čaj, marmelado in sivkin liker in bile povsem navdušene nad prijetnim okusom. Prikazal nam je tudi postopek destilacije in predstavil kozmetične izdelke, ki jih delajo sami na kmetiji.

Sledile so zabavne in sodelovalne igre, v prekrasnem naravnem okolju, obdanem s sivkinimi polji. Čeprav se vse že prav dobro poznamo in se družimo v delovnem okolju, je bilo tovrstno druženje zelo koristno. Drugačne okoliščine in zabavne aktivnosti so ustvarile pogoje za bolj odprto komunikacijo ter višjo stopnjo sproščenosti. Oboje pa je delovalo zelo spodbudno na povezanost članov tima. Največja prednost takih aktivnosti je, da lahko posamezniki drug pri drugem prepoznavajo kakovost in lastnosti, ki na delovnem mestu morda ne pridelo toliko do izraza. Prav tako pa je tudi atraktivna in zanimiva lokacija prispevala k pozitivni celostni izkušnji. Bilo je polno smeha, sodelovanja, zaupanja in povezovanja. Prav tako spoštovanja v smislu sprejemanja drugačnih mnenj. Prijetno utrujene in polne vtisov smo se poslovile od gostoljubnih lastnikov kmetije Renčelj in jim obljubile, da se zagotovo še kdaj srečamo.

Z avtobusom smo se odpeljale na kosilo, ki je bilo odlično. Dobra družba in prijetno okolje sta bili vodilo tega dne in upam, da se bomo vsako leto odpravile na ekskurzijo, ki nas bo še dodatno povezala in krepila naše odnose v vrtcu.

Zapisala: Tina Stanovnik

(Ogledano skupaj: 529, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...