Učenci od 1. do 3.r. od 18. 5. 2020 ponovno v šolskih klopeh

Spoštovani starši.

Vlada Republike Slovenije je sprejela Okvirni načrt sproščanja omejitvenih ukrepov, s katerim se vzgojno-izobraževalno delo za učence 1., 2. in 3. razreda, od 18. 5. 2020 dalje, izvaja v prostorih šole po obveznem in razširjenem programu (jutranje varstvo, podaljšano bivanje). Jutranje varstvo za učence bo načeloma organizirano od 7.30 naprej. Podaljšano bivanje (OPB) pa bo organizirano na podlagi potreb po varstvu in sicer do 16. ure.

Šola bo za učence, ki se izobražujejo v prostorih šole, zagotovila šolsko prehrano, na katero je bil otrok naročen pred omejitvenimi ukrepi zaradi epidemije COVID – 19.

Za prevoz otrok bo organiziran javni avtobusni prevoz, priporočamo pa peš hojo ali individualni prevoz s strani staršev (brez združevanja učencev).

Podrobnejše informacije o organizaciji pouka pa lahko preberete v dokumentu PRAVILA RAVNANJA V OŠ SEČOVLJE V ČASU RAZBREMENITVENIH UKREPOV EPIDEMIJE COVID – 19, ki se bo po potrebi spreminjal. Dokument je nastal na podlagi okrožnic Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda Republike Slovenija za šolstvo, NIJZ-ja ter kadrovskih in organizacijskih pogojev zavoda.

Zaradi organizacije pouka v šolskih prostorih, nujno potrebujemo podatek ali bo vaš otrok obiskoval pouk v šolskih prostorih, zato vas prosimo, da izpolnite PRIJAVNICO in jo najkasneje do srede, 13. 5. 2020, posredujete razredničarki. Sporočite tudi, če bo vaš otrok potreboval jutranje varstvo ter varstvo v podaljšanem bivanju.

Učenci pred ponovno vključitvijo v VIZ delo v šolskih prostorih oddajo IZJAVO staršev, da je otrok zdrav.

Učenci 1., 2., 3. razreda, ki zaradi zdravstvenih omejitev  in v dogovoru s pediatrom oz. osebnim izbranim zdravnikom ne bodo mogli obiskovati pouka v šolskih prostorih, bodo nadaljevali z izobraževanjem na daljavo.

Prilagamo dokument Razširjenega strokovnega kolegija za pediatrijo, v katerem so opredeljene zdravstvene omejitve za učence za vrnitev v šolo ob ponovnem odprtju. Tudi v primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku odsvetujemo vrnitev v šolo. Če sumite, da vaš otrok ali kdo izmed članov gospodinjstva spada v omenjeno rizično skupino, se posvetujte z izbranim osebnim zdravnikom ter skupaj sprejmite odločitev glede obiskovanja pouka v šolskih prostorih za vašega otroka.

Pravila  |  Prijavnica | Izjava  |  Kolegij za pediatrijookrožnica MIZŠ

(Ogledano skupaj: 288, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...