»Dan sajenja medovitih rastlin« 2022

»Dan sajenja medovitih rastlin« 2022
s pobudo celotnemu svetu, da pristopi k projektu:
Do leta 2030 želimo v Sloveniji posaditi 2 milijona medovitih rastlin!

Medovite rastline omogočajo pašo in preživetje čebelam ter drugim opraševalcem, ki so ključni za ohranitev narave za prihodnje rodove ter za prehransko varnost v svetu. Če bomo poskrbeli za preživetje čebel in drugih opraševalcev, bomo poskrbeli za preživetje človeštva. Zato smo veseli, da se je projektu pridružila tudi naša občina in nam skupaj z Javnim podjetjem Okolje omogočila zasaditev medovitih rastlin.

Skupaj z županom, g. Đeniom Zadkovićem, z direktorjem Javnega podjetja Okolje, g. Gašparjem Gašparjem Mišičem in ostalimi predstavniki Javnega podjetja Okolje Piran, s predstavniki društva Faros, predstavnico ZD Lucija ter z našim čebelarjem, g. Koštom smo posadili lipo, ki velja tudi za simbol slovenstva, ter gredico s kopico medovitih rastlin.

Naši mladi nadobudneži so ob tej priložnosti pripravili tudi nekaj umetniških del, s katerimi vabijo čebelice na pašo. Pobudnikom današnje akcije so se naši vrtčevski otroci zahvalili s simboličnim darilcem.

A to ni vse. Učenci 3. a razreda, ki bodo večkrat tekali v senco lipe in opazovali, kaj se tam dogaja, so zapeli in zaigrali pesmico z naslovom Teci, teci.

Sledila je še pripoved in recitacija petošolcev. Za zaključek pa nam je otroški pevski zbor predstavil škratka Dobrošina, ki se morda naseli tudi v krošnji naše lipe.

(Ogledano skupaj: 154, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...