Otroška pisateljica Ela Peroci na obisku v vrtcu

Februarja letos je minilo 100 let od rojstva slovenske pisateljice Ele Peroci.

Ela Peroci je velika avtorica otroških slikanic.

Tudi mi smo počastili 100 obletnico rojstva te znane slovenske otroške pisateljice.

Otroci vrtca Sv. Petra so meseca februarja in marca spoznavali  pisateljico in njena dela. Prisluhnili so njenim pravljicam, si  ogledali pravljico prek gledališča Kamišibaj, si ogledali  gledališko predstavo, kjer so nastopali otroci (preko projektorja), poslušali pravljice preko Cd- ja.

Najmlajše je obiskala muca Copatarica in jim povedala pravljico . Ustvarjali so svoje copatke in jih zalepili na poličke. Tudi tetki Pripovedki sta pravljico predstavili na uri pravljic, otroci pa so si izdelali svoje papirnate copatke.

Starejši otroci so spoznali slikanico Hišica iz kock. Pravljica jih je popeljala v pravljični svet z glavno junakinjo Jelko in njenimi prijatelji. Otroci so se vživljali v pravljična dogajanja in kasneje likovno ustvarjali. Nastale so čudovite hišice iz kartonastih škatlic.

Zelo jim je bila všeč pravljica Stara hiša Številka 3., kjer so glavni junaki otroci; prav taki otroci kakor so oni (majhni, razposajeni, igrivi, radovedni, …).

Otrokom smo predstavile in brale tudi manj znane pravljice iz njene knjige Za lahko noč.

Na vrtčevskem hodniku smo pripravile mini razstavo, kjer so razstavljena otroška dela  – izdelki, plakat in nekaj njenih znanih in manj znanih slikanic in knjig. Naš hodnik se je zato čarobno spremenil v Rumeno ulico iz pravljice Stara hiša številka 3.

Mini razstava bo potekala do srede aprila.

Vzgojiteljice podružničnega vrtca Sv. Peter

(Ogledano skupaj: 370, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...