Kulturni dan v okviru projekta Contatti

V ponedeljek, 14. 11. 2022, je za osmošolce potekal kulturni dan v okviru projekta Contatti, katerega nosilec je Znanstveno-raziskovalno središče Koper. Namen projekta je spodbuditi učence k navezovanju čezmejnih stikov, izboljšanju medkulturne kompetence in poznavanju jezika svojih bližnjih sosedov. 

Osmošolci so že v lanskem šolskem letu in tudi letos virtualno navezovali stike z učenci iz italijanske šole Scuola Secondaria di Primo Grado Francesco Rismondo in hrvaške osnovne šole Vazmoslav Gržalja Buzet, sedaj pa so imeli priložnost, da so se z vrstniki spoznali v živo in se družili v našem šolskem okolišu.

Učenci so najprej pred šolo pripravili topel sprejem za učence in učitelje iz italijanske in hrvaške šole, sledili so pozdravi gospe ravnateljice Mirele Flego, gospe Jadranke Bartolić Muzica, ravnateljice osnovne šole iz Buzeta in dr. Irine Moire Cavaion, nosilke projekta. Osmošolci so nato vrstnikom razkazali našo šolo, sledili sta slikarska in kiparska delavnica. Po kosilu smo se odpravili na orientacijski pohod po Piranu.

Otroci so s svojo radovednostjo in komunikativnostjo poskrbeli, da je bilo vzdušje kljub prepletu treh različnih kultur in jezikov prijetno ter sproščeno. Dan smo zaključili nasmejani, polni novih poznanstev in prijateljstev.

(Ogledano skupaj: 123, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...