Pravljični december 2022

Zaključil se je tudi naš pravljični mesec december.
Vsi smo bili v velikem pričakovanju, kaj nam bo ta zimski mesec prinesel.
Navdušeno smo izvajali dejavnosti, katere so skrbno pripravile vse vzgojiteljice.
Ta mesec je bile za vse nas » čarobni mesec ».

Vsi dnevi so bili nekaj posebnega za vse naše otroke.
Mesec smo pričeli z ustvarjanjem različnih dekoracij in krasitvijo igralnic in vrtca. Pri tem smo bili vsi zelo aktivni. Skupine v Sv. Petru so praznične dekoracije izdelovale v popoldanskem času, skupaj s starši .
Otroci vrtca Sečovlje so z vzgojiteljicami pripravljali in pekli piškotke. Z njimi smo presenetili starše ob zaključku pohoda s čarobnimi lučkami. Lučke so bile nekaj posebnega in unikatnega – izdelali so jih otroci s pomočjo vzgojiteljic in svetile so nam v mračnem popoldnevu.
Seveda, pa je po pohodu sledilo presenečenje. Otroci so si skupaj s starši ogledali lutkovno igrico ,kjer so nastopale lutke z lutkarico Bojano.
Vrtec je 6.12. 2022 obiskal Miklavž in otrokom pustil sladka presenečena.
V drugem tednu smo starše povabili na ustvarjalne delavnice, kjer smo ustvarjali izvirna darila za dobrodelno tržnico. Hvala vsem staršem, ki so se vključili v te delavnice in se preizkusili v ročnih spretnostih.
Dobrodelna tržnica se je odvijala 8.12.2022 v prostorih šole. Otroci so tržnico otvorili s krajšim nastopom. Dobrodelno tržnico je obiskalo veliko otrok in staršev.
Starejša skupina v Sv. Petru je obiskala šolarje in skupaj so pripravili Novoletno tombolo.
V tem decembrskem času so si otroci lahko ogledali nekaj lutkovnih igric, ki so jih pripravile naše vzgojiteljice.
Tudi na »nonote« in »none« oz. »babice« in »dedke« nismo pozabili in jih povabili na vrtčevsko Čajanko. Otroci posameznih skupin so se predstavili, zapeli pesmice, plese in rajalne igre; vse kar so se v teh mesecih naučili.
Veliko, veliko je bilo še ustvarjalnih, rajalnih in zabavnih dni.
Izdelovali smo voščilnice za svoje domače, preizkusili smo se v petju – Karaoke dan, pripravili smo si Kino dan – ogledali smo si praznične risanke (primerne posameznim starostnim skupinam). Na prvi dan zime, je prišla v vrtec na obisk Babica zima s svojimi gozdnimi živalicami. Čez nekaj dni nas je obiskall Dedek mraz, prinesel je zimo in sneg ter veliko, veliko daril.Mesec december smo praznično zaključili. Pripravili smo plesni dan in ga zaključili s prazničnim kosilom.
V novem letu 2023, vsem skupaj želimo veliko zdravja, ljubezni, medsebojnega spoštovanja, razumevanja in odkrivanja novih poti, ki nas bodo pripeljale tja, kamor si želimo.
SREČNO!!!

Bojana Rudl

(Ogledano skupaj: 178, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...