Veseli december v vrtcu Sečovlje

Letošnji december kar ni in ni hotel biti zimsko obarvan. Temperature so bile podobne bolj spomladanskim in ne zimskim. Na razigrane otroške obraze to ni prav nič vplivalo. Bili smo zelo aktivni in ustvarjalni, tako smo si sami pričarali zimsko vzdušje z dekoracijo hodnika, garderobe ter naših igralnic. Konec novembra smo pohiteli in z veseljem smo naredili novoletne voščilnice, katere so vzgojitelji in učitelji prodajali na tržnici in prispevek namenili šolskemu skladu.

Zelo smo se razveselili obiska babice Zime, da prežene jesenske dni in nam prinese hladno, mogoče celo zasneženo zimsko idilo. Ogledali smo si lutkovno predstavo »Kako so prihajale živalice k babici Zimi po toplo obleko«. Za obisk smo se ji zahvalili tako, da smo ji zapeli pesmice in zraven zaplesali. To pa ni bila edina predstava, ki smo si jo ogledali. Vzgojiteljice so nam zaigrale gledališko predstavo »Rdeča kapica«, predšolski otroci pa »Volk in 21 kozličkov«. Razveselili smo se tudi lutkovne igrice »Zlatolaska in trije medvedi«.

Teja in Anja sta nam pričarali pravljični dan. V zatemnjenem prostoru, ob soju svečk sta ob slikah pripovedovali pravljico Ne moreš zaspati, Mali Medo? Poleg pravljičnega dne smo imeli tudi praznični kino. Ogledali smo si risanko Maša in medved.

Seveda smo z otroki, kot se spodobi za mesec december, pekli piškote in čokoladne muffine, s katerimi smo se posladkali na večernem pohodu z lučkami od restavracije Ribič pa do sredine avtokampa Lucija. Ob zaključku pohoda, smo se ogreli s toplim čajem.

Letos nas je prvič namesto dedka Mraza obiskal Božiček. S seboj je pripeljal plesalke iz plesne šole Animagus, ki so nam zaplesale nekaj krasnih plesnih točk. Z Božičkom smo zapeli in zaplesali tudi mi.  V igralnicah pod smrečico so nas čakala darila,ki smo jih z veseljem odvili in sledila je igra z novimi igračami.

Veseli december ne bi bil vesel brez prepevanja in rajanja ob zvokih praznične glasbe. V skupnem prostoru smo si priredili mini zabavo. Ne smemo pa pozabiti na naše pridne kuharice, ki so se tudi letos izkazale z odličnim slovesnim kosilom.

Zapisala: Nina Jankovič

dec1

Pohod s čarobnimi lučkami

dec2

Gledališka predstava »Rdeča kapica«

dec3

Naredili smo zelo okusne piškote

(Ogledano skupaj: 269, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...