Naravoslovni dan – poklici okoli nas

V četrtek, 10. marca 2016 so četrtošolci in petošolci imeli naravoslovni dan. Srečali so se z nekaterimi sorodniki, prijatelji in domačini, ki so jim predstavili stare poklice. Učenci so spoznali različne stare izumrle poklice, preko pripovedovanja ter demonstriranja domačinov, s poslušanjem, opazovanjem in spraševanjem. V razredih, v manjših skupinah, so domačini predstavili poklic kovača, šivilje, solinarja, čevljarja, učiteljice, pletilca košar in obrtnika.

Učenci so se pri kovaču izkusili v kovanju jekla, nekateri so izdelali svoj izdelek; pri pletilcu košar so preizkusili svoje spretnosti v pletenju košar; pri učiteljici so pisali s peresnikom, ki ga je bilo potrebno predhodno namakati v črnilo; pri šivilji so si ogledali stare fotografije z njenimi unikatnimi oblekami, pri solinarju pa so pozorno prisluhnili, kakšno je bilo delo v solinah in katera orodja so uporabljali nekoč.

Srečanje smo zaključili s krajšo predstavitvijo vsakega poklica. Vsem prisotnim domačinom smo izročili darilce z zahvalo.

(Ogledano skupaj: 232, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...