Poletna akademija na Kersnikovi

Poletna akademija na Kersnikovi I

‘Roboroka’ / enotedenska delavnica

Rampa, Kersnikova 4, Ljubljana
2.-6. julij 2018, med 8.30 in 16.00

Mlade navdušenke in navdušence za robotiko in programiranje vabimo, da združijo moči in v tednu dni izdelajo robotske roke, s katerimi bo učenje programiranja navdihujoč izziv, uresničevanje idej pa prava zabava.

Na enotedenski delavnici se bodo otroci (9-14 let) spoznali z roboti in se naučili rokovati z njimi. Udeleženci bodo spoznali postopek razreza plastičnih elementov, ki jih bodo kasneje sestavili vsak v svojo delujočo robotsko roko. Za dokončno sestavo bodo poleg teh elementov uporabili tudi modelarske servo motorčke in arduino krmilno ploščo. Seveda ni dovolj, da Roboroko sestavijo, zato se bodo učili osnov programiranja robotskih rok, na ta način pa bolje razumeli abstraktno kodo. Programiranje jim bo omogočilo vpogled v analitično razmišljanje, ki je v današnjem času vse pomembnejše. Vsi udeleženci bodo po koncu počitniške akademije Roboroko prejeli v trajno last, tako da se bodo lahko naučili še veliko več od tega, kar bodo spoznali na delavnici.

Delavnica se bo povezovala s temo jesenskega 5HEK-a, ki bo precizno kmetovanje in uporaba novih tehnologij v kmetijski industriji.

Cena tedenskega varstva, ki zajema delavnice z materiali, dopoldansko in popoldansko malico ter kosilo, je 170 EUR. Za podrobnejše informacije in prijave pišite na: 5hek@kersnikova.org ali pokličite 040 212 292.

 

Poletna akademija na Kersnikovi II

‘digiVrt’ / enotedenska delavnica

Rampa, Kersnikova 4, Ljubljana
27.-31. avgust 2018, med 8.30 in 16.00

K drugi poletni akademiji vabimo otroke in mlade, ki jih zanima svet 3D-modeliranja. Udeleženci delavnic se bodo naučili uporabljati programsko orodje za grafično 3D-modeliranje TinkerCAD, s pomočjo katerega bomo načrtovali samovzdržne ekosisteme, ki bodo omogočali majhne vrtove v mestnih stanovanjih. Nato bomo načrtovane izdelke prototipirali s 3D-tiskalniki in se učili prenosa objektov iz digitalnega v fizični svet. Na koncu bomo ogrodje opremili z vso potrebno mehatroniko, ki jo bomo zasnovali in sprogramirali na podlagi bioloških ved o različnih rastlinah in njihovih potrebah za uspešno rast. Poletna akademija bo razdeljena tako na praktične delavnice, na katerih se bodo udeleženci spoznali s 3D-modeliranjem in 3D-tiskanjem, kot na pogovor, v katerem bodo mentorji skupaj z udeleženci raziskovali svet rastlin. Ob koncu akademije bodo udeleženci svoj prototip odnesli domov.

Poletna akademija je namenjena otrokom in mladim (9-14 let). Namen je, da se veščin 3D-modeliranja naučijo prek dela na dejanskem projektu in spoznajo, da je za dober 3D-projekt potreben tudi domišljen koncept. Hkrati se bodo naučili tudi, da so lahko računalniški programi, čeprav delujejo zastrašujoče, enostavni za uporabo in razvoj kompleksnih idej. Delavnica je namenjena tako popolnim začetnikom kot tudi tistim, ki so 3D-modeliranja že vešči, saj bodo mentorji vsem pomagali nadgraditi svoje znanje.

Poletna akademija bo potekala v partnerstvu z RogLab-om, ki bo v okviru projekta FabLabNet, ki ga financira program Interreg Srednja-Evropa, poskrbel za potujoči laboratorij FabBox!

Cena tedenskega varstva, ki zajema delavnice z materiali, dopoldansko in popoldansko malico ter kosilo, je 150 €. Za podrobnejše informacije in prijave pišite na: 5hek@kersnikova.org ali pokličite 040 212 292.

(Ogledano skupaj: 88, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...