Vrt čutil in Botanični vrt

V petek, 18.10.2019 so učenci 6.b in 7.b razreda obiskali Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne (Center IRIS). Sodelovali so v delavnicah, s katerimi so pobliže spoznali slepoto in slabovidnost. Seznanili so se z zapisom črk v brajici, pisali na brajev stroj, spoznali in preizkusili showdown – šport za slepe, brali s pomočjo simulacijskih očal, ki predstavljajo slabovidnost, spoznali osnove spremljanja slepe osebe ter se sprehodili z belo palico. Na ta način so se za trenutek vživeli v svet slepote in slabovidnosti. Večina delavnic je potekala na Vrtu čutil, kjer ima Center IRIS postavljeno in dovršeno oblikovano čutno pot, po kateri so se učenci z veseljem sprehodili in preizkušali svoje čute.

V nadaljevanju so imeli voden ogled Botaničnega vrta. Imeli so učno uro o travniških rastlinah, vodnih, močvirske in barjanskih rastlinah ter vodnih živalih. V arboretumu so spoznali domorodne in tujerodne lesne vrste, ekologijo rastlin v podrasti, ovijalk in pomen gozda.

V tropskem rastlinjaku so imeli možnost spoznavati tropskei in subtropski ekosistem, tamkajšnje podnebje, rastlinstvo, prilagoditev rastlin na ekološke pogoje v tropskem deževnem gozdu in medvrstnih odnosov.

(Ogledano skupaj: 826, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...