Polepšajmo si praznične dni

Medgeneracijsko druženje za lepše praznične dni –  učenci prostovoljci iz OŠ Sečovlje  v domu starejših občanov v Luciji

Pred nami so praznični dnevi, ko vsi razmišljamo o druženju, obiskovanju prijateljev in svojcev, o dekoracijah in darilih. Tako je tudi v Domu starejših občanov v Luciji. Le da starejši občani, ki tam živijo, si morda še bolj želijo obiskov in druženja, kot mi. Zato smo se učenci prostovoljci iz Osnovne šole Sečovlje odločili, da jih obiščemo in z njimi ustvarjamo v praznično obarvanih delavnicah.

V torek, 19. novembra, smo se udeležili prve take delavnice. Skupaj s starejšimi občani in občankami smo izdelovali novoletne aranžmaje, s katerimi bodo praznično okrasili prostore doma. Še lepše pa nam je bilo poklepetati z njimi. Povedali so nam veliko zanimiv zgodb, svojih dogodivščin … Izvedeli pa smo tudi, da bo naslednji dan ena izmed teh gospeh praznovala rojstni dan. Naša Lara je izdelala cvet kale iz krep papirja ter voščilnico in to gospo smo v sredo ponovno obiskali. Bila nas je zelo vesela, njeno veselje pa je zelo osrečilo tudi nas.

Veselimo se tudi naslednjih srečanj, ki bodo v torek, 26. in 2. decembra ter 10. decembra, ko bodo naši učenci iz podružnične šole iz Sv. Petra pripravili za stanovalce Doma starejših občanov kulturni program, s petjem, plesom in še s čim.

Mladi prostovoljci OŠ Sečovlje

(Ogledano skupaj: 111, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...