Teden otroka

Tako kot vsako leto smo tudi letos v vrtcu Sečovlje in podružnici Sveti Peter obeležili teden otroka. Na slovenski ravni je bil naslov za teden otroka 2021 Razigran uživaj dan. Teden od 4. do 8. oktobra je bil zelo pester in živahno obarvan.

Zaradi poostrenih ukrepov se skupine med seboj niso družile. Bili smo v mehurčkih in dejavnosti izvajali za vsako skupino posebej. Na ravni vrtca smo si začrtali in načrtovali različne dejavnosti (od glasbe, gibaja, jezika, itd) za vsak dan v tednu. Na žalost nam je vreme ponagajalo in smo bili primorani zamenjati vrstni red dejavnosti po dnevih.

Otroci so bili v ponedeljek z lutko na koncertu. V vsako skupino je na obisk prišla lutka, s katero so otroci peli otroške pesmi, poslušali petje lutke in vzgojiteljev, igrali na male ritmične instrumente in rajali ob glasbi na zgoščenki. Otroci so se likovno izražali in ustvarjali iz naravnega materiala. Iz vej in listja so izdelali lepljenko drevesa. Risalne liste z izdelki smo razstavili pred igralnice. Naslednji dan so si otroci ogledali lutkovno predstavo. V vsaki igralnici so vzgojiteljice zaigrale lutkovno predstavo po drugi zgodbici ali pravljici, tisti ki je bila trenutno aktualna v skupini. V sredo so izvajali gibalne naloge in naravne oblike gibanja na poligonu. V četrtek je prišla na obisk Pika Nogavička in otroke pogostila s palačinkami, ki jih je pekla v prostorih vrtca. Otroci so s Piko Nogavičko zaplesali in se zabavali ob glasbi. Nekatere skupine so kljub dežju in slabemu vremenu v tem tednu, uspele it tudi na pohod. V petek je bil napovedan dež, zato smo vse skupine že med tednom izvedli gibalno dejavnost, ki je bila začrtana za petek. Ta dan pa smo v vrtcu rajali po skupinah in si ogledali posnetek na diaprojektorju. Vzgojiteljice smo si izbrale risanko primerno starosti otrok v skupini.

V Svetem Petru so bile tudi organizirane dejavnosti, izvajala pa jih je Pika Nogavička, ki je bila v vrtcu na obisku ves teden in zabavala otroke ter jim pričarala razigran teden.

Zapisala: Barbara Ferlin

(Ogledano skupaj: 194, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...