Jesensko vzdušje med prvošolci

Jesen nas že lep čas razvaja s svojimi toplimi barvami, z vonjem jesenskih plodov in z razigrano naravo vse okoli nas, zato smo si želeli jesensko vzdušje pričarati tudi v naši učilnici.
V torek, 25. 10. 2022, smo učiteljice 1.a razreda izvedle ustvarjalno jesensko delavnico za prvošolce in njihove starše, kjer smo izdelovali buče za noč čarovnic. Učenci so skupaj s starši prinesli buče najrazličnejših oblik, velikosti in barv ter pripomočke za izdelovanje in izrezovanje. Na delavnici so učenci buči narisali obraz, starši pa so jim pri izdelovanju buče pomagali z izrezovanjem lukenj za oči, nos in usta, skupaj so nato bučo še izvotlili. Nastali so prav prisrčni, nasmejani izdelki.
Poleg izdelovanja buč, smo se, za uvod v delavnico, staršem predstavili še z zanimivo Fit aktivno metodo »Mehurček«, med katero so učenci v treh skupinah tekmovali, katera skupina učencev bo v učilnici uspela poiskati največ jesenskih plodov.
Buče smo razstavili po omarah v učilnici, v petek, pred počitnicami, pa jih bodo učenci odnesli domov, kjer jih bodo varovale na najbolj strašno noč v letu.

Učiteljice 1.a

(Ogledano skupaj: 188, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...