Razstava in podeljene nagrade za novoletne voščilnice

Osnovna šola Sečovlje, v sodelovanje z Obalnimi galerijami Piran, se je v tem šolskem letu odločila organizirati 1. mednarodni natečaj za novoletno voščilnico in k sodelovanju povabila slovenske in tuje (Italija, Hrvaška, Avstrija, Madžarska, Finska) osnovne šole. Natečajni rok za oddajo likovnih del se je zaključil 30. 11. 2022.

Na šolo smo prejeli okrog 600 izdelkov 36-ih slovenskih osnovnih šol, žal, nobenega iz tujine. Prispele izdelke smo razstavili. Na ogled so bila skoraj vsa prispela likovna dela, med katerimi je tričlanska komisija, v zasedbi Ana Papež (kustosinja Obalnih galerij), Fulvija Zudić (kostumografinja in slikarka) ter Andreja Ozebek (profesorica likovne umetnosti) izbrala enakovredne nagrade po kategorijah. Kategorija 1. triade je žirijo navdušila z izredno zanimivimi likovnimi deli, zato je bilo namesto treh, podeljenih kar šest enakovrednih nagrad. Po tri enakovredne nagrade so bile podeljene še 2. triadi, 3. triadi in centru za usposabljanje oziroma programu z nižjimi izobrazbenimi standardi.

Prav tako so bile podeljene tri enakovredne nagrade mentorjem za najbolj inovativno likovno tehniko.

Vse sodelujoče šole so prejele zapisnik o izbranih likovnih delih, vabilo na podelitev nagrad z ogledom razstave in pisno zahvalo.

Natečaj se je zaključil 5. 1. 2023 z uradno podelitvijo nagrad in ogledom razstave.

Povabljeni so bili starši, učenci in mentorji vseh sodelujočih šol. V nagovoru se je udeležencem za sodelovanje zahvalila najprej ravnateljica Osnovne šole Sečovlje, Mirela Flego, nato pa še ravnateljica Obalnih galerij Piran, Mara Ambrožič Verderber. Svoje pohvalne komentarje so podale tudi članice žirije, Ana Papež, Fulvia Zudić in Andreja Ozebek.

Dogodek so popestrili učenci 2. razreda s pesmico v italijanskem jeziku, ter učenki  Loreni Turk in Tinkara Jerebica, ki sta prisotne navdušili z  igranjem flavte.

Vsi nagrajeni učenci so preječi praktična darila.

Razstava bo od 24. 1. 2023 naprej na ogled v galeriji Hermana Pečariča v Piranu.

           

Zapisala Andreja Ozebek, prof. lik. umetnosti

(Ogledano skupaj: 412, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...