Tek podnebne solidarnosti

V sredo, 22. 4. 2015, smo skupaj z italijanskim vrtcem La Coccinella obeležili Dan Zemlje, in sicer s tekom podnebne solidarnosti in se s tem vključili v projekt, ki ga vodi Karitas.

Otroci so tekli v znamenje solidarnosti:

  • do tistih, ki zaradi posledic podnebnih sprememb nimajo dovolj pitne vode ali hrane,
  • do tistih, ki prehodijo kilometre daleč, da oskrbijo z vodo svoje družine,
  • do tistih, ki so jih prizadele podnebne spremembe,
  • do tistih, ki so jih prizadele naravne katastrofe,
  • do tistih, ki zaradi posledic podnebnih sprememb ne morejo hoditi v šolo.

Na atletskem igrišču smo vzgojitelji označili stezo in pripravili transparente za start in cilj. Vodilna misel je bila podajmo si rokò, da nam jutri boljše bo/ mano nella mano per un futuro sano. Na cilju pa nas je pričakal napis skupaj zmoremo/ assieme ce la faremo. Otroci so tekli po skupinah glede na starost, ostali pa so navijali. Tekli so na progi dolgi 100 metrov, ki je bila razdeljena na 3 postaje. Na postajah so stali vzgojitelji in otrokom na roke odtisnili štampiljko za evidenco dolžine poti, ki smo jo pretekli. Otroci so bili zelo navdušeni, zato so progo skoraj vsi pretekli dvakrat. Na koncu smo sešteli dolžine poti vseh otrok in vzgojiteljev. Skupno smo pretekli čez 20 kilometrov.

Druženje smo sklenili s petjem in plesom. Oba vrtca sta zapela svojo himno in skupaj smo odpeli pesem Jaz gradim prijateljstvo in zaplesali Rašpo. Poskrbeli smo tudi za lačne želodčke in otrokom postregli naravno limonado, piškote, sveže in suho sadje.

(Ogledano skupaj: 72, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...