Občinski otroški parlament v Piranu

V petek, 27. marca 2015, je v Piranski občinski stavbi v dvorani Domenica Tintoretta potekal 25. Občinski otroški parlament. Tema srečanja je bila IZOBRAŽEVANJE IN POKLICNA ORIENTACIJA, vodila ga je predsednica Društva prijateljev mladine Piran Mojca Dolšak, mlade parlamentarce pa sta pozdravila tudi župan Peter Bossman in ga. Lada Tancer. Našo šolo sta zastopali devetošolka Klementina Hozjan ter šestošolka Pia Kocjančič.

Predstavniki sodelujočih osnovnih šol so v prvem delu poročali o delu šolskih skupnosti v tem šolskem letu. Sledil je krajši govor piranskega župana, ki je prisotnim razložil zgodovino PARLAMENTA. Poudaril je smisel parlamenta, to je pogovarjati se ter doseči skupne odločitve. Pomembno je znati sprejemati kompromise in se poenotiti.

V drugem delu srečanja je sledil razgovor s svetovalko z Urada za delo, go. Nevo Felicjan, ki je učencem predstavila nekaj pripomočkov, s katerimi si učenci lahko pomagajo pri izbiranju poklica.

Nazadnje so učenci in mentorji izbrali še učenca, ki bo 13. aprila zastopal piransko občino na Nacionalnem otroškem parlamentu v Ljubljani. To bo devetošolka Tiara iz piranske šole z italijanskim učnim jezikom.

imageDSC_0820 DSC_0833

(Ogledano skupaj: 536, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...