Tradicionalni slovenski zajtrk

V našem vrtcu, poleg celostnega uravnoteženega razvoja, namenjamo veliko pozornosti tudi zdravi prehrani, saj se zavedamo, da pomembno vpliva na zdravje in razvoj otrok.

Zdrav način prehranjevanja vpeljujemo z razvijanjem zdravih prehranjevalnih navad, s sprejemanjem novih, različnih okusov ter z zdravo, kakovostno in varno hrano.

Sem sodi tudi tradicionalni slovenski zajtrk, na katerega smo se pripravljali cel teden. Vsakodnevno so s vrstile dejavnosti (izdelovanje plakata, pogovor o zdravem prehranjevanju, priprava pogrinjkov,…) pri katerih so sodelovali otroci starejših skupin.

S svojim obiskom nas je letos počastila tudi mlečna kraljica. Povedala nam je zgodbico, poudarila pomen mlečnih izdelkov (za kosti, zobe, rast,…), zastavljala nam je uganke o mlečnih izdelkih, ob koncu pa nas je obdarila z jogurtom – Oki-Doki (Ljubljanske mlekarne).

V petek, po zajtrku smo v vrtec povabili čebelarja – g. Konstantina Radoslava. S pomočjo plakatov in čebelarskih pripomočkov, so otroci spoznavali pomen čebel in čebelarja. Ob koncu smo okušali različne vrst medu.

Naše kuharice so se potrudile, da so bile sestavine za zajtrk iz bližnjih kmetij.

tszv

(Ogledano skupaj: 291, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...