Dan pobratenih občin

V sredo, 21. 9. 2016, se je na Tartinijevem trgu v Piranu, odvijala prireditev DAN POBRATENIH OBČIN, ki jo je organizirala Občina Piran.

Med enajstimi pobratenimi občinami se je tudi letos naša šola Sečovlje udeležila in predstavljala dve občini. Na italijanski stojnici sta Gaja Trbižan in Timotej Šikman predstavljala mesto Porano, na makedonski stojnici z mestom Ohrid, pa Katja Jošič in Spasenija Jovanova. Obiskovalcem stojnic so naši učenci odgovarjali na vprašanja in delili slikovni material.

Na makedonski stojnici smo mimoidočim ponujali slano pecivo – banico in sladko pecivo – kokosove lunice, na italijanski pa njihove značilne riževe miške ter slano pecivo – polžke. Veliko pogledov je bilo na stojnici Ohrid, kjer je Spasenija bila oblečena v makedonsko narodno nošo.

V kulturnem programu se je kar nekaj šol predstavilo z različnimi točkami, ki so zaznamovale svojo pobrateno občino. Predstavila se je tudi OŠ Sečovlje, ki je pobratena z občino Porano in Ohrid. Nastopal je 2. razred OŠ Sečovlje s pesmico Il pulcino ballerino, ki so se jo naučili pri pouku italijanskega jezika.

Učiteljici: Karmen Fonda, Betka Vatovec – Bojanić

(Ogledano skupaj: 43, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...