Dan odprtih vrat 2016

V četrtek, 24. novembra 2016, ob 17. uri je na Srednji ekonomsko-poslovni šoli Dan odprtih vrat.

Predstavili bomo šolo, pouk in izvenšolske dejavnosti.

Novost šolskega leta 2017/18 je oddelek za športnike v programu Ekonomski tehnik. Šola ponuja mladim športnikom v programu Ekonomski tehnik drugačen način dela, ki jim bo omogočil športno vadbo tudi v jutranjih urah. V športnem oddelku bomo redno spremljali učno vzgojni in športni proces dela dijaka športnika v sodelovanju s starši, trenerji, klubom dijaškim domom in šolsko svetovalno službo. Trenutno so sodelujoči klubi Nogometni klub FC Koper, Tenis klub Koper, Košarkarski klub Primorska, Veslaški klub Nautilus Koper, Jadro klub Koper, Kajak kanu klub Žusterna ter Plavalni klub Koper.

Na Dnevu odprtih vrat pa bomo predstavili tudi nov predmet na SEPŠ Koper, to je Menedžment v športu. Izvajali ga bomo v programu Ekonomska gimnazija.
Zakaj nov predmet? Vsako leto se na našo šolo vpiše veliko dijakov športnikov. Mnogi dosegajo vrhunske rezultate in se po končani osebni karieri vračajo v naše okolje kot trenerji, člani uprav, kot športni delavci.
Koper je univerzitetno mesto, s preurejeno dvorano Arena Bonifika lahko gosti tudi vrhunske športne dogodke. Na šoli smo se odločili, da združimo naše strokovno znanje podjetništva in menedžmenta s športnim področjem, saj ugotavljamo, da je danes to znanje nujno potrebno za vse, ki želijo v svoji stroki uspeti kot samostojni podjetniki.

Na SEPŠ Koper intenzivno razvijamo pri dijakih podjetniške kompetence. Dijaki se podjetništva ne učijo le v teoriji. Ustanavljajo učna podjetja, sodelujejo v projektu Moje podjetje kjer dijaška podjetja pšoslujejo s pravim denarjem, opravljaljo delovno prakso tudi v tujini – Tenerifi, Irska, Nemčija…

V okviru interesnih dejavnosti se dijaki seznanjajo z medijskimi kompetencami – fotografijo in obdelavo fotografije, snemanjem in izdelavo kratkih filmov, grafičnim oblikovanjem.
Naši dijaki zaključujejo šolanje z obsežnim znanjem uporabe programskih orodij kot so Word, Excell, Acces, izdelavo spletnih strani in drugi. Ta znanja ne pridobivajo samo v prvem in drugem letniku v okviru predmeta IKT, ampak tudi v tretjem in četrtem letniku pri poslovni informatiki.

Vljudno vabljeni!

Vabilo šole


Logo_SS_barven5-300x41
Dan odprtih vrat
na Gimnaziji in ekonomski šoli Sežana.

(Ogledano skupaj: 102, današnjih ogledov: 2)

Morda vam bo všeč tudi...