Aktivno sodelovanje na mednarodni pevski reviji − PIRAN POJE

V mesecu juniju, natančneje, 15. 6. 2019, se je v Piranu odvijala 1. mednarodna pevska revija , ki je nosila naslov: PIRAN POJE. Prireditve se je udeležilo kar nekaj držav: Italija, Avstrija, Slovenija in druge. Tudi naš OPZ Sv. Peter in OPZ 1. razred Sečovlje, se je dogodka udeležil. V dogovoru z organizatorjem pomembnega dogodka, gospodom Mirkom Potočnikom, članom društva GEORGIOS, sem prejela vsa navodila in pravila, ki so odigrala pomembno vlogo, da je na prireditvi potekalo vse tako, kot je moralo. Izbor pesmi sem iskala predvsem v čaru šeg in navad v Sv. Petru. Zato sem se odločila za dve ljudski pesmi: REGIMENT in MOJA MATI KUHA KAFE, ki so ju pevci spremljali na orffova glasbila. Njihovo prisrčnost in prepoznavnost je bilo začutiti iz tipičnih noš, v katere so bili oblečeni med prireditvijo.

Sam dogodek je potekal na šestih različnih trgih mesta Piran: Židovski trg, Zelenjavni trg, Ribiški trg, Prvomajski trg, Rozmanova ulica in Tartinijev trg, kjer se je prireditev zaključila s skupno pesmijo: PEVEC − Anton Foester.

OPZ Sv. Peter in OPZ 1. razred Sečovlje, je svoje znanje v petju pokazal na naslednjih treh trgih: Rozmanova ulica, Zelenjavni trg in Prvomajski trg. Na vseh treh trgih smo imeli dovolj občinstva, tako so nas fotografirali, snemali in nam zaploskali.

Ne smemo pozabiti našo gospo ravnateljico, Mirelo Flego, ki nas je ves čas prireditve skrbno spremljala in fotografirala. Z njeno prisotnostjo nam je vlivala pogum in motivacijo, da smo obe pesmi tri krat odlično odpeli.

Po skupni zaključni pesmi smo se ponovno vrnili na štartno mesto, v Minoritski samostan, kjer smo od organizatorja prejeli ustne pohvale in prisrčna darilca, tako za zborovodje, kot za pevce. Poskrbljeno je bilo za jedačo in pijačo, da so se lahko nastopajoči in njihovi zborovodje okrepčali po zasluženi pevski predstavi. Organizator je dal pobudo, da se dogodek ponovi tudi v naslednjem letu, le kakšen mesec prej, kajti junijska vročina nam ni kaj prida prizanesla. V večernih urah se je prireditev nadaljevala s predstavitvijo odraslih zborov, v obliki koncertnega spektakla.

Karmen Fonda

(Ogledano skupaj: 269, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...