Razgiban oktober v Sv. Petru

Mesec oktober se je pričel s tednom otroka. Otroci in vzgojiteljice iz vrtca so nas povabili na gledališko predstavo Mojca Pokrajculja. Šolarji so bili naravnost navdušeni nad odlično igro predšolskih otrok. V duhu sodelovanja smo se udeležili tudi njihove jesenske tržnice, piko na i pa so prispevale navihane Pike Nogavičke, ki so nam pripravile slastne palačinke s čokoladno kremo.

Nacionalni mesec skupnega branja so učenci obeležili z branjem knjig v šoli. V času podaljšanega bivanja deluje šolska knjižnica, v kateri si dnevno izposojajo knjige in jih po kosilu z veseljem prebirajo. Tovrstni način služi tudi sproščanju po jutranjih dejavnostih in pripravi na nove popoldanske izzive.

Tudi mi smo povabili vrtec v goste in jim prebrali ter odigrali vsebino pravljice S. Makarovič – Sovica Oka. Ob tej priložnosti so učenci izdelali knjižna kazala za vrtčevske otroke in jim zaželeli, da bi radovedno odkrivali svet, ki jih obdaja.

Tik pred počitnicami smo obrali tudi našo šolsko oljko. Letos je bilo nekoliko manj plodov kot lani, a kljub temu so bili le ti veliki in zdravi. Pri tem nam je pomagal hišnik Dean.

Kri po žilah pa nam je vsekakor pognala vaja evakuacije. Otroci vrtca in šole so radovedno opazovali ali bodo gasilci iz PGD Nova vas uspeli pogasiti požar in rešiti tiste, ki so ostali v stavbi. Konec dober, vse dobro in seveda se je vse srečno izšlo. Vaji sta prisostvovali poverjenica civilne zaščite na OŠ Sečovlje Sandra Morato in ravnateljica Mirela Flego. Sledila je analiza z gasilci o uspešno izvedeni evakuaciji.

Nismo pozabili niti na prihajajoče praznike, zlasti na dan spomina na mrtve. Odpravili smo se do Dvorane in ob spominsko ploščo postavili skromen travniški šopek ter prebrali recitacijo Prižgal bom lučko.

V času 1.šolskih počitnic pa dragi učenci, lepo se imejte, kjerkoli že boste.

učiteljice POŠ Sv.Peter

(Ogledano skupaj: 183, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...