Od 1. februarja dalje ponovno le nujno varstvo otrok in pouk na daljavo za vse učence od 1. do 9.r.

Spoštovani starši!

V skladu z okrožnico Ministrstva za šolstvo (Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela v osnovnih šolah in vzgojno-varstvenega dela v vrtcih št. 6030-1/2021/17, z dne 28. 1. 2021) vas obveščamo, da je Vlada RS danes, v četrtek, 28. 1. 2021 sprejela spremenjen Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah. V skladu z odlokom, bodo ponovno tudi v Obalno-kraški regiji, vrtci delovali v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo, vzgojno-izobraževalno delo za vse učence od 1. do 9. razreda osnovne šole pa bo potekalo na daljavo.

Delovanje vrtca

Vrtec bo deloval v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo otrok, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji. Odprta bo le enota v Sečovljah, med 7. in 16. uro.

Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, bodo plačila oproščeni.

Izvedba nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju OŠ

Odlok Vlade RS določa tudi izvedbo nujnega varstva za učenke in učence v prvem triletju, za tiste učenke/učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi (Uradni list RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski in Policiji.

Zaposlitev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca.

Tudi na OŠ Sečovlje bomo organizirali nujno varstvo za učence 1. VIO le na matični šoli v Sečovljah.

Varstvo bo potekalo od 8. do 16. ure, organizirana bo šolska prehrana (glede na prijave).

Zaradi nemotene organizacije nujnega varstva, vas prosimo, da priloženo prijavnico učenca za nujno varstvo izpolnite in pošljete razredniku, do 29. 1. 2021, do 10. ure. Potrdilo delodajalca pa lahko pošljete do ponedeljka 1. 2. 2021.

Ravnateljica: Mirela Flego

(Ogledano skupaj: 151, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...