Oktobrsko dogajanje v Sv. Petru

Kot lahko rečemo, da je letošnje poletje dolgo, lahko v vrtcu in šoli zatrdimo, da nam dnevi kar letijo, še posebej, če jih popestrimo z raznimi dejavnostmi. V vpogled vanje tako objavljamo nekaj utrinkov iz meseca oktobra.

Vzgojiteljice so z otroki v vrtcu in njihovimi starši izdelale “teto Jesen”. Letos nas pozdravlja že pred vhodom v stavbo in ima še posebej “prijazen” izgled, tako da je vsak jutranji vstop v vrtec ali šolo še prijetnejši. Družbo ji delajo buče vseh oblik in velikosti, ki so jih malčki, njihovi starši in vzgojiteljice prav domiselno okrasili.
Šolarji smo imeli tudi naravoslovni dan. S tretješolci iz matične šole smo odšli v Sečoveljske soline. Tam smo si ogledali muzej solinarstva in prisluhnili vodiču o pridelavi soli ter življenju nekdanjih solinarjev v solinah.
Imeli smo tudi kolesarski dan, ko so učenci pripeljali svoja kolesa in rolerje, uporabili pa smo tudi nekaj šolskih skirojev. Cel dan je tako potekal v utrjevanju prometnih pravil in spretnostni vožnji.
Na “komemoracijo” smo odšli do spomenika v Novi vasi, kjer smo ob spomenik položili rožice in s svečami porisane kamenčke (ki so lep spomin, ki ne onesnažuje okolja oz. ga v čim manjši meri).
Med drugim smo končno tudi posadili sadike na naš šolski vrt, tako da imamo polne roke dela.
Kaj bomo (smo) počeli v prihodnjih dneh in tednih pa boste izvedeli v naslednjih “novicah s hriba”.

Marjeta Blagojević

(Ogledano skupaj: 92, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...