Dan na snegu

20170124_104759 DSCN1896 DSCN1902

V torek, 24. 1. 2017,  smo se z avtobusom odpravili  na izlet na kmetijo Hudičevec v Hruševju.

Ob 7:15 smo se odpeljali proti vrtcu Sveti Peter, kjer so nas pričakali predšolski otroci in se nam pridružili na avtobusu.  Vožnja je bila prijetna, šofer prijazen, veliko smo se smejali, govorili in peli pesmice o zimi.  Ob prihodu na kmetijo Hudičevec smo imeli najprej malico, da smo se okrepčali, saj smo bili že zelooo lačni. Oblečeni v zimska, topla, nepremočljiva oblačila, s kapo na glavi, šalom okrog vratu in rokavicami smo se odpravili na bližnji hribček in uživali v prelepi zimski idili.

Dve uri iger na snegu sta minili kot bi mignil. V jedilnici prijazne gospodarice  nas je čakal topel domači čaj in slastno čokoladno pecivo. Morali smo se preobleči, mokra oblačila pospraviti v nahrbtnike ter poskrbeti za svoje stvari. A tu se je pojavila težava.

»Jaz nimam nogavic!«, »Meni mama ni dala trenirke…«, »Tanja, jaz se ne morem obleči!«, »To ni moja majica!« ipd.

Skratka, ugotovili smo, da veliko otrok ni imelo ustrezno pripravljenih nahrbtnikov, da imajo nekateri otroci težave s samostojnim preoblačenjem in pospravljanjem svojih stvari.

Dragi starši, s skupnimi močni pomagajmo otrokom, da se učijo samostojnosti in da samostojni čimprej tudi postanejo, saj jim bo le na tak način lažje tako v šoli kot v življenju.

Sicer  pa smo preživeli en res lep, sončen dan na snegu.

Tanja Mozgan Imperl

(Ogledano skupaj: 282, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...