Otroški šolski parlament

Zakaj otroški parlament?

Otroški parlament je nastal na pobudo učencev, da bi lahko javno spregovorili, predstavili svoja mnenja, ideje, dileme o vprašanjih, ki so pomembna v obdobju odraščanja v okolju, kjer živijo, se šolajo ali preživljajo prosti čas. Ob tem pričakujejo pozornost tako šolskih kot lokalnih oblasti ter vladnih in nevladnih organizacij, ki morajo prisluhniti pobudam mladih.

Otroški šolski parlament je potekal v sredo, 3.10.2018. Zbrali so se predstavniki oddelkov z dvema izvoljenima predstavnikoma, ravnateljica ga. Mirela Flego in mentorica Marinela Čapalija. Prisotne je pozdravila in nagovorila ga. ravnateljica. Prve besede in vodenje je prevzela mentorica ter učencem zaželela aktivno, konstruktivno in zavzeto delovanje ter jim kot mladim parlamentarcem zaželela dobrodošlico. Tema otroškega parlamenta v šol. letu 2018/2019 je ŠOLSTVO IN ŠOLSKI SISTEM. Izbrali smo predstavnici, ki nas bosta zastopali na občinskem parlamentu, to sta Iris Bažec in Sara Špeh, učenki 9. razreda. Beseda je tekla o Prostem času kot temi letošnjega Tedna otroka ter o dobrih in slabih straneh v današnjem šolstvu.

Naloge, za katere se bodo predstavniki zavzemali so:

  • zbiranje pripomb in predlogov oddelčnih skupnosti,
  • načrtovanje in organizacija skupnih akcij,
  • predlaganje izboljšav bivalnega okolja.

Vsem mladim parlamentarcem želim, da je to zanje priložnost, da opravljajo vlogo, ki jih veseli, da poglobljeno raziskujejo določene teme, da so pripravljeni v svoje delovanje vložiti svojo energijo in delovno vnemo, da svoje iskrive ideje delijo z drugimi in s tem lepšajo, izboljšujejo ta svet. Naj bo to učenje drugačnih oblik učenja, pridobivanje znanja ter izkušenj, ki bodo Vas in Nas obogatile za vse življenje.

Termine srečanj bomo določali skupaj z vami. Veselim se dela z vami.

Mentorica Marinela Čapalija

(Ogledano skupaj: 345, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...