Tačke pomagačke na obisku v vrtcu Sečovlje

Kako smo se v našem vrtcu  razveselili, ko sta se na vabilo v skupino predšolskih otrok  hitro odzvali vodnici  Vendi Rupnik s psičko Laylo in Petra Sosič s psičko Eli.

»Tačke pomagačke«  so slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov. Člani društva, vodniki opravljajo prostovoljno humanitarno delo. S svojimi terapevtskimi psi, ki so za delo opravili test primernosti , obiskujejo tako domove starejših občanov, Pediatrično kliniko v Ljubljani, rehabilitacijski inštitut SOČA, varstveno delovne centre,  šole in  vrtce.

Terapija s pomočjo psov je  učinkovita na vseh področjih funkcioniranja: senzomotoričnih, perceptivno kognitivnih in emocionalnosocialnih. Vodnik se po predhodnem dogovoru za izvajanje delovno- terapevtske obravnave pripravi in s psom sodeluje in pomaga uporabnikom.

Danes sta nas vodnici poučili, kakšno delo opravljata njihova kužka in da sta morala za to  hoditi v šolo.  Na prvem, spoznavnem  srečanju sta nam pokazali, kako se psu približati od strani, kako se psa boža (s tem, da vprašamo lastnika, če dovoli), kaj storiti, če se nam približa pes, ki je agresiven, kako poberemo pasje iztrebke in kam jih odvržemo, kako skrbeti za psa, … Pa še to, kužke je potrebno tudi  cepiti  (kot  predšolske otroke, preden gredo v prvi razred ).

Zapisala: Tanja Mozgan Imperl

(Ogledano skupaj: 922, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...