Obisk Vide Mokrin Pauer

 

 

 

 

 

 

 

10. junija smo na Osnovni šoli Sečovlje v okviru izobraževalnega programa Povabimo besedo, ki ga organizira Društvo slovenskih pisateljev in financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, gostili pesnico in pisateljico Vido Mokrin Pauer.

Literarna ustvarjalka je 3. šolsko uro posvetila učencem od prvega do petega razreda, 4. šolsko uro pa učencem od sedmega do devetega razreda.
Za uvod v prvi del programa sta poskrbeli učenki 2.a razreda, Emily Tomše in Rebecca Sovič z deklamacijo ene iz med pesmi gostujoče pesnice. Vida Mokrin Pauer je mlajše učence seznanila z otroško poezijo in jih zabavala z interpretacijami svojih pesmi, na katere so se učenci odzvali z glasnim smehom. Učenci so ji pomagali tudi pri interpretaciji pesmi iz knjige »Živ, živ, živalice!«. Svoj nastop je gostja poživila z rekviziti, ki jih je prinesla s seboj, kot so knjige, igrače in parfum, ki je odganjal »Muhco Bajso«, eno iz med literarnih junakinj omenjene knjige.
Naslednja ura je bila namenjena starejšim učencem. Z njimi se je pesnica pogovarjala o čustvih in o zdravilnih učinkih, ki jih ima lahko poezija. Razložila jim je tudi orientacijsko lestvico čustev in učence spodbujala k temu, da prisluhnejo samim sebi in se bolje spoznajo. Poleg tega jim je predstavila svoje literarno ustvarjanje in jih spodbujala k odkrivanju in razvijanju, morda še skritih, pesniških talentov, ki jih imajo učenci. Uro je zaključila z interpretacijo nekaj svojih pesmi.

Vsekakor nam je pesnica in pisateljica Vida Mokrin Pauer pokazala nekoliko drugačen pogled na naš vsakdan in nas opomnila kako pomembno je ohranjati otroškost v nas, tudi skozi poezijo.

(Ogledano skupaj: 453, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...