Prvi šolski dan

Dragi učenci, spoštovani starši,

avgust se že počasi poslavlja in vsi skupaj že nestrpno pričakujemo izzive s katerimi se bomo spopadli z začetkom novega šolskega leta.

Šolsko leto 2020/21 bomo pričeli z izvajanjem obveznega in razširjenega programa za vse učence a z upoštevanjem priporočil, ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s SARS-CoV-2. (PRILOGA)

Da bo delo potekalo v prijetnem vzdušju in da bomo zadostili vsem potrebnim varnostnim ukrepom vas naprošamo, da v šolo prihajajo zdravi otroci. Prosimo, da pri tem upoštevate še naslednje:

1. V zadnjih 14 dneh učenec ni bil v stiku z osebo, pri kateri je bila potrjena okužba s SARS-CoV-2.

2. Otroku ni bila odrejena karantena.

3. V zadnjih 14 dneh vašemu otroku ali vam zdravnik oz. epidemiološka služba ni priporočila samoizolacije.

4. Če se bodo pri vašem otroku pojavili znaki/simptomi ali bo potrjena okužba s SARS-CoV-2 pri osebi, ki z otrokom živi v istem gospodinjstvu, naj otrok ostane doma.

PRVI ŠOLSKI DAN

PRIHOD V ŠOLO

Ob vstopu v šolo je obvezno razkuževanje rok, ohranjanje medosebne razdalje, za učence od 6. razreda dalje pa tudi zaščitna maska, ki jo učenec prinese od doma (poskrbijo starši).

Učenci vozači bodo v šolske prostore lahko vstopali ob 8. uri, ostali učenci pa ob 8.10, zato naj ne prihajajo prej v šolo.

Učenci od 2. do 4. razreda bodo v šolske prostore vstopali le skozi vhod 1. VIO (spodnja hala ter vhod s parkirišča).

Učenci od 5. do 9. razreda bodo v šolske prostore vstopali le skozi glavni vhod.

S seboj prinesejo copate ter torbo, saj bodo domov odnesli vse učbenike.

Učenci 1. razreda bodo sprejeti ob 9.30 na POŠ v Sv. Petru, v Sečovljah ob 10. 30.

Zaradi povečanega prometa na območju vrtca in šole naprošamo vse starše za skrajno previdnost, strpnost in upoštevanje prometnih predpisov in navodil prostovoljcev ter redarjev, saj primanjkuje parkirišč. V kolikor ne bo deževalo, bo odprt tudi poligon pod gasilskim domom (nasproti vrtca). V Sv. Petru priporočamo, da uporabite  travnato igrišče. Naj bo že prvi korak varen.

POUK

Pouk bo potekal v matičnih učilnicah. Učenci bodo prvi šolski dan imeli prvi dve uri uro oddelčne skupnosti (seznanitev z ukrepi, hišnim redom, šolskimi pravili, LDN-jem, šolskim koledarjem, razdelitev učbenikov …), 3. in 4. uro pa pouk po urniku, ki ga bodo učenci prejeli prvi šolski dan.

PREHRANA

Za šolsko malico bo za vse naročnike poskrbljeno že prvi šolski dan.

Šolsko kosilo pa le po predhodnem naročilu in sicer do ponedeljka, 31. 8. 2020, do 10. ure (šolska kuhinja: 05 671 26 03).

JUTRANJE VARSTVO IN PODALJŠANO BIVANJE

Za predhodno prijavljene učence 2. – 5. razreda bo organizirano jutranje varstvo od 7.30 dalje ter varstvo učencev po pouku. Potrebo po varstvu prijavite razredničarki.

Za vse učence bo organizirano varstvo vozačev.

ODHOD DOMOV

Za učence vozače bo organiziran prevoz s šolskim avtobusom. Odhod avtobusa z avtobusnega postajališča pri šoli bo ob 12. uri v obe smeri. Iz Sv. Petra bo  odpeljal avtobus okoli 12.20.

Sečovlje, 28. 8. 2020

(Ogledano skupaj: 720, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...