Dobrodelnost učencev v prazničnem decembru

Praznični december je bil na naši šoli dobrodelno obarvan, saj so učenci prostovoljci sodelovali in pomagali na različnih področjih.

Organizirali so zbiralno akcijo za živali iz Obalnega zavetišča. Nabrali so veliko odej, brisač, hrane in drugih stvari, ki bodo ubogim živalim vsaj malo omilile mrzle dni. Zbrane stvari so predali skrbnikom v zavetišču in preživeli prijetne trenutke z zapuščenimi mucki in kužki. Vsem, ki so sodelovali in pomagali, se iskreno zahvaljujemo.

Mladi prostovoljci so se odločili, da bodo lepe praznike voščili tudi starejšim iz Centra za starejše občane Lucija. Pridružili so se božično-novoletnim delavnicam, ki so jih učiteljice organizirale za nadarjene učence. Pripravili so svečnike, okraske in spekli veliko okusnih dobrot. Učenci 6.–9. razreda pa so na pobudo šolskega parlamenta pri urah oddelčne skupnosti izdelali prekrasne voščilnice. Majhne pozornosti, ki so jih z veseljem pripravljali, so namenili starejšim in jim zaželeli lepe praznike ter srečo in zdravje v novem letu.

Praznično vzdušje se je nadaljevalo tudi v zadnjem tednu v decembru. Učenci so izdelali božične okraske, nato pa so skupaj z učiteljico okrasili jelko ob ledenem drsališču v nekdanjem skladišču soli Grando v Portorožu.

S prijaznostjo, pozornostmi in dobrimi deli so učenci ponovno pokazali, kako velika so njihova srca in kako malo je potrebno, da sebi in drugim pričaramo čarobnost prazničnega časa.

Jerneja Plahuta

(Ogledano skupaj: 392, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...