Sprememba Odloka – obvestilo

Spoštovani starši.

V sredo, 19. januarja 2022 pričnejo veljati spremembe Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, spreminja se režim napotitve v karanteno in sicer na naslednji način:
• če se v oddelku pojavi okužba pri posamezniku, gre ta posameznik v karanteno,
• ostali učenci in zaposleni ostanejo v šoli in se morajo naslednjih 7 dni vsak dan testirati (izjema od samotestiranja so prebolevniki, kjer je od pozitivnega PCR testa preteklo manj kot 45 dni in zaposleni, ki so 3x cepljeni ali prebolevniki, ki so 2x cepljeni ali predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa).
• če v obdobju 14-ih dni preseže število okuženih v oddelku 30%, se napoti v karanteno celotni oddelek.
Učenci po novem dobijo v lekarni 20 testov na mesec za hitro samotestiranje.
V primeru, da bo v oddelku vašega otroka prišlo do okužbe, vas bodo razredniki obvestili o vsakodnevnem samotestiranju v šoli. Sicer pa ostaja redno obvezno samotestiranje ob ponedeljkih, sredah in petkih oz. prvi dan po vrnitvi v šolo.
Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da se bodo naši učenci lahko izobraževali v šoli. V upanju, da preprečimo širjenje okužb, vas lepo prosim, da upoštevate izjeme glede samotestiranja, v šolo pa naj prihajajo le zdravi otroci.

Z lepimi pozdravi,
Mirela Flego, ravnateljica

(Ogledano skupaj: 107, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...