Teden pisanja z roko 2022

Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi,
nam črke ustvarja in misli umiri.

Januarja se bomo priključili vseslovenski akciji Teden pisanja z roko 2022, ki jo že sedmič zaporedoma organizira Društvo Radi pišemo z roko in z njo ozavešča o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo.

Čeprav si ne znamo zamišljati, da bi bili v času covida-19 brez računalnikov in drugih sredstev za digitalno komunikacijo, je prav pandemija spodbudila razmišljanje, da nas tipkanje preveč unificira, izolira, standardizira, da nam jemlje kreativnost in človeški pridih, ki sta tako značilna za pisanje z roko. Zato se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi. Spodbujali bomo pisanje z roko, čitljivo, tekoče, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Osrednja tema letošnje akcije je ‘Pišem z roko, ker …’.

Dragi starši, stari starši, lahko se nam pridružite. Imate morda zanimivo pisavo? Radi pišete z roko, tako kot smo pisali včasih? Lastnoročno napišite misel, ki bi jo radi delili z nami ter nam jo pošljite.
Teden pisanja z roko 2022 podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ima pa tudi svoje ambasadorje. To so:
pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret. Oglejte si sporočila teh uglednih osebnosti, ki podpirajo pisanje z roko.
Koordinatorica akcije: Barbara Abram

(Ogledano skupaj: 166, današnjih ogledov: 1)

Morda vam bo všeč tudi...